Pages

Friday, August 03, 2012

UDANG GORENG MENTEGA


Click video above to view....

by TryMasak

Ingredients

1) Udang sederhana besar - dibuang kulit (300g)
2) Telur - dikacau hingga pecah (2 biji)
3) Bijirin Oat (5 sudu besar)
4) Daun Kari (1 tangkai)
5) Cili Padi - dihiris nipis (5 biji)
6) Bawang Merah - dicincang (3 ulas)
7) Bawang Putih - dicincang (2 ulas)
8) Stok Ayam (1/4 cawan)
9) Mentega (3 sudu besar)
10) Serbuk Lada Putih (secukup rasa)
11) Gula (secukup rasa)
12) Garam (secukup rasa)

Directions

Goreng udang dalam minyak panas selama 1 minit. Angkat dan ketepikan.

Kurangkan minyak dan masukkan mentega.

Setelah mentega cair, masukkan telur dan kacau rata.

Masukkan bawang putih, bawang merah, stok ayam, cili padi, daun kari, garam, serbuk lada putih, dan gula.

Apabila naik bau dan daun kari sedikit layu, masukkan udang dan bijirin oat.

Gaul sebati dan hidang.


Read More

No comments:

Post a Comment

My Blog List

Followers

Follow Us on Facebook

From Where?

widgeo

Star


c

Visitors Map

Visitors Map